Coś innego na kanapki!

Zachciało nam się coś innego na chleb i tak padło na wędzoną makrelę, a więc na oko zrobiłam  pastę na kanapki:

– obrałam makrelę tak, aby oddzielić mięso od ości,

– zmieliłam mięso rybki w maszynce do mięsa i tak powstała baza,

– potem dodałam łyżkę musztardy, 

– cebulę pokrojoną w drobną kostkę,

– dwa jajka pokrojone w większą kostkę,

– dwa korniszony pokrojone w małą kostkę,

– posiekaną natkę pietruszki,

– sok z cytryny  i na końcu trochę popieprzyłam.

Wyszła smaczna, lekka pasta na kolację. Niektórzy dodają twarożek jeszcze, albo trochę majonezu, lub gęstego jogurtu.

Inwencja zależy od tego, co sobie wymyślimy i co mamy na daną chwilę w lodówce.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s