Mąż w kuchni!

Małżonek wyczytał w Internecie przepis na inne kotlety mielone i oznajmił mi, że tym razem, to On będzie w kuchni kucharzył.

Ja na to jak na lato i włączyłam sobie film w sieci, a w kuchni się działo.

Jest tylko jedno ale, że po Jego kucharzeniu mam do zmywania górę naczyń! 😀

Do kotletów mielonych trochę zmodyfikowanych potrzebujemy: Smakują wybornie.

Składniki
  • 500 g mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka)
  • 400 g mięsa wołowego (łopatka, karkówka)
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki kaszy manny
  • ok. 0,5 szklanki mleka
  • sól i pieprz
  • szczypta majeranku
  • szczypta curry
  • szczypta słodkiej papryki
  • 3 suszone pomidory
  • mąką do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia
Przepis

Cebulę obrać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, zmielić razem z pomidorami i cebulą. Do mięsa dodać jajka, kaszę mannę, przyprawy, wymieszać. Wlać mleko i wyrobić ręką. Z masy mięsnej nabierać łyżką kawałki, obtaczać z mące i formować kotlety. Nagrzać piekarnik do 170 stopni C (dolna grzałka). W głębokiej patelni (najlepiej żeliwnej) rozgrzać olej (ok 0,5 cm), wyłożyć kotlety, smażyć z obu stron na brązowy kolor.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s